August 2006 fikk jeg mitt høyeste ønske oppfylt da jeg ble eier av en gammel Trøgstad buss, takket være Fortet Supporters i Halden og den avtalen vi fikk forhandlet oss frem til.

 

En stor takk til Vidar Nærby i Fortet Supporters som var

veldig innstilt på at bussen skulle få komme tilbake til Trøgstad og bli bevart som buss.

 

Den 26 mai 2009 lot jeg Norsk Transporthistorisk Museum i Trøgstad overta min kjære buss AJ 11951, da jeg etter
nøye vurdering ikke fant det økonomisk forsvarlig å ta vare på bussen alene, men at NTHM tok over den, så vet jeg den vil bli tatt vare på som buss og er i trygge hender for ettertiden.
 

 Bussen er en 1978 mod. Scania BR86S.

Bussen er pr. d.d. avskiltet på grunn av mangler etter siste

Eu kontroll.

 

Bussen er i original stand slik den gikk i rute for Nedre Romerike Busstrafikk.

 

 

Opp gjennom årene har det blitt mange turer med Trøgstadbussene, til skole og andre reiser, det hendte ofte jeg bare tok en tur for å kjøre buss og skravle litt med sjåførene. Sikkert mange sjåfører som til tider var mektig lei meg, men jeg hørte aldri noe negativt fra dem, men så har Trøgstadruta alltid hatt unike sjåfører etter min mening.

Siden jeg var liten gutt, har drømmen min vært å bli bussjåfør på Trøgstadruta, og i 1996 tok jeg førerkort for buss og begynte å kjøre for NSB Biltrafikk på Bjørkelangen med et førerkort som var en mnd. gammelt i lomma. Der var jeg til desember 1999, da kom jeg endelig til Trøgstadruta som bussjåfør i Nedre Romerike Busstrafikk og begynte å kjøre ruta Trøgstad-Lillestrøm-Oslo.

Var ansatt i NRB til 30 Juni 2002, da Norgesbuss fra 1. Juli 2002 tok over kjøringen på ruta Trøgstad-Lillestrøm-Oslo etter at de hadde vunnet anbudet på denne kjøringen på oppdrag for Stor Oslo Lokaltrafikk (SL) som hadde konsesjonen på denne ruta. Jeg ble med over til den nye operatøren av ruta.

Våren 2006 valgte jeg å si opp min stilling ved Norgesbuss sin avdeling i Trøgstad og her slutter min historie som sjåfør ved Trøgstad ruta, noe som aldri vil bli det samme etter at Nedre Romerike Busstrafikk tapte SL anbudet i 2002 etter min mening.

Men nok om det, jeg flyttet til Strømstad og tok jobb som sjåfør ved Orusttrafikens avdeling i Strømstad i Juli 2006, ett konsern i Nettbuss.

I samarbeid med Nettbuss, Østfold kollektivselskap (ØKT), Orusttrafikens og Vesttrafik kjører jeg nå blant annet grensependelen mellom Strømstad og Halden. Pr. oktober 2007 kjører jeg fortsatt  her.

Selv om jeg har flyttet til Sverige og kjører buss her, vil ikke min lidenskap for Trøgstad busser forsvinne og jeg håper dere som har stoff og bilder av busser fra Trøgstad fortsatt tar kontakt.

Sommeren 2006 kom jeg i kontakt med Fortet Supporters i Halden, som hadde AJ 11951, en buss fra Trøgstad busselskap (nedre Romerike busstrafikk). Takket være Vidar Nærby i Fortet Supporters og hans innstilling på at bussen skulle komme tilbake til sitt opprinnelses sted, så ble jeg eier av AJ 11951 høsten 2006. Dermed gikk drømmen om å eie en gammel Trøgstad Buss i oppfyllelse.

Du vil her finne bl.a. en vognliste for Trøgstad Busselskap, Nedre Romerike Busstrafikk, Indre Østfold Trafikk og Norske Turistbusser og en del bilder av busser fra disse selskapene.

Er det noen som vet om det fortsatt er liv i busser fra disse selskapene er jeg veldig takknemlig for tilbakemeldinger på det.

Håper dere vil finne noe av interesse på disse sidene mine.

Til slutt vil jeg rette en stor takk til Hans Ivar Randem, Øyvind Dahl, Harald Lintho og Alf Ruud for all hjelp og informasjon til disse sidene. En spesiell takk til Øyvind Dahl som har vært en stor støttespiller for å få disse sidene på plass.